Φασόλια

Home  >>  Φασόλια

Είναι πλούσια σε διαιτιτικές ίνες τόσο στο δέρμα όσο και στην φλούδα, οι οποίες
είναι διαλυτές και αδιάλυτες ομαλοποιόντας το πεπτικό σύστημα και βοηθώντας
στην επίτευξη του κορεσμού.


Ειδικά η μαύρη ποικιλία ενισχύει την εντερική υγεία αυξάνοντας τον πληθυσμό
των ευεργετικών βακτηρίων.


Τα περισσότερα φασόλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μειώνοντας τον
κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.


Έχουν χαμηλά λιπαρά που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL που σε
συνδιασμό με την υψηλή ποσότητα καλίου και μαγνησίου μειώνουν τον κίνδυνο
εμφάνισης καρδιακής νόσου.

Περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεϊνης, ενώ παρέχουν βιταμίνες (θειαμίνη,
ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ) και σίδηρο, ασβέστιο στον
οργανισμό.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη μειώνοντας τον κίνδυνο
καρκίνου, καθώς οι σαπωνίνες που περιέχουν μπλοκάρουν την αναπαραγωγή
των όγκων.