Είναι πλούσια σε πρωτεϊνη, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ενώ
περιέχουν και ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και βιταμίνη Κ.
Η πρωτεϊνη που διαθέτουν είναι υψηλής διατροφικής αξίας, παρέχοντας όλα τα
απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας.
Οι φυτικές ίνες των ρεβυθιών βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού
συστήματος αλλά και στην υγεία της καρδιάς λόγω της έλλειψης χοληστερόλης.
Περιέχουν λυκοπένιο που μειώνει τον καρκίνο του προστάτη.
Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.