ΜΥΡΤΙΛΟ/BLUEBERRY (Αποξηραμένο)

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  ΜΥΡΤΙΛΟ/BLUEBERRY (Αποξηραμένο)

ΜΥΡΤΙΛΟ/BLUEBERRY (Αποξηραμένο)

On September 18, 2014, Posted by , In Χωρίς κατηγορία, With Comments Off on ΜΥΡΤΙΛΟ/BLUEBERRY (Αποξηραμένο)

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και Β- καροτίνη, σε ζάκχαρα, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες.

Θεωρείται θεραπευτικό φυτό από την αρχαιότητα αλλά και αιώνια πηγή νιότης.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά κυρίως σε αντιοξειδωτική δράση, αντιγήρανση, πρόληψη καρκίνου (του προστάτη, του στήθους και του παχέους εντέρου), καρδιακή και εγκεφαλική («θωρακίζει» την μνήμη) λειτουργία, βελτίωση της όρασης και του ουροποιητικού συστήματος.

Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες (ανθοκυανίνες) οι οποίες διευκολύνουν την ροή των πληροφοριών στον εγκέφαλο και προστατεύουν τον οργανισμό από την νόσο του Αλτσχάϊμερ.

Είναι το υπ’αριθμόν 1 αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό φρούτο.

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων, την πρόληψη αλλεργιών, την καταπολέμηση της «κακής» (LDL) χοληστερόλης και της αρτηριοσκλήρυνσης, στον έλεγχο της υπέρτασης, και στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Βοηθάει στην ελάττωση του λίπους της κοιλιάς, ενώ επίσης καταπολεμάει την δυσπεψία, την ναυτία, την διάρροια και τον διαβήτη (προκαλεί υπογλυκαιμία).

Τα μύρτιλα βοηθούν στην καλυτέρευση της νυχτερινής όρασης. Γι ́αυτό τον λόγο, καταναλώνονταν συστηματικά από Βρετανούς πιλότους κατά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια χούφτα (30 γρ.) μύρτιλου αποδίδει μόλις 15 θερμίδες.

Comments are closed.