ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ

Home  >>  ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ

Ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα κυρίως από την Αυστραλία, Ινδονησία,
Ν.Ζηλανδία, την Χαβάη, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική.


Είναι απαλλαγμένο από γλουτένη και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε
παρασκευή τροφίμων άνευ γλουτένης.

Διακρίνεται για την κρεμώδη και λεπτή γεύση του και την πλούσια πηγή
ενέργειας.


Είναι πλούσιο σε σελήνιο το οποίο έχει αντιοξειδωτικά οφέλη και προστατεύει
την καρδιά. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β1 (θειαμίνη) και μονοακόρεστων
λιπαρών οξέων, Β3 (νιασίνης), Β2 (ριβοφλαβίνη – απαραίτητη για την παραγωγή
ενέργειας και την ρύθμιση των κυττάρων) και Β6 (πυριδοξίνη) ενώ περιέχει
φυτικές ίνες ιδιαίτερα της φυτοστερόλης, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο,
ασβέστιο και πρωτεϊνης. Επίσης περιέχει μικρές ποσότητες βιταμίνης Α και Ε.
Μια χούφτα (20 γρ.) μακαντάμια αποδίδει περίπου 200 θερμίδες.