ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ / CRANBERRY (Αποξηραμένο)

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ / CRANBERRY (Αποξηραμένο)

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ / CRANBERRY (Αποξηραμένο)

On October 3, 2014, Posted by , In Χωρίς κατηγορία, With Comments Off on ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ / CRANBERRY (Αποξηραμένο)

Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, βιταμίνες Β, C, D, Κ, Ε, μαγγάνιο, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Έχει αντικαρκινική δράση (πριν και μετά την εμφάνιση της νόσου, αποτρέποντας τις μεταστάσεις) λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής ουσίας (κηκιδικό οξύ) που περιέχει, ενώ παράλληλα εμποδίζει την αλλοίωση του γενετικού μας υλικού (DNA).

Θεωρείται παραδοσιακό ιατρικό για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λόγω της δομής των προανθοκυανιδινών που περιέχουν, αποτρέποντας την προσκόλληση των βακτηριδίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους προστατεύουν την καρδιά. Παράλληλα μειώνουν το οξειδωτικό στρες αποτρέποντας την δημιουργία αρτηριακής πλάκας.

Μειώνει την φλεγμονή στα ούλα που προκαλείται από τα βακτήρια της περιοδοντίτιδας, ενώ εμποδίζει την ανάπτυξη πετρών στα νεφρά.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» (HDL) χοληστερόλης.

Διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες εμποδίζοντας τα παθογόνα μικρόβια να έρθουν σε επαφή με υγιή κύτταρα του οργανισμού.

Comments are closed.