ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (Αποξηραμένα)

Home  >>  ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (Αποξηραμένα)

Τα δαμάσκηνα λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, μπορούν να καταναλώνονται από διαβητικά άτομα.

  1. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια  σε βιταμίνη Α, κάλιο και σίδηρο αλλά και σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιακά νοσήματα.
  2. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες καταπολεμώντας την δυσκοιλιότητα και ρυθμίζοντας το πεπτικό σύστημα.
  3. Τα δαμάσκηνα προλαμβάνουν την οστεοπόρωση, συμβάλλοντας στην οστική αύξηση.
  4. Αποτελούν ρυθμιστές της αρτηρικής πίεσης.
  5. Έχουν λίγες θερμίδες και δημιουργούν την αίσθηση του διατροφικού κορεσμού.
  6.  
  7. Μια χούφτα (3 κομμάτια) δαμάσκηνα αποδίδουν 30 θερμίδες.