Τα δαμάσκηνα λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, μπορούν να καταναλώνονται από διαβητικά άτομα.
- Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο και σίδηρο αλλά και σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιακά νοσήματα.
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες καταπολεμώντας την δυσκοιλιότητα και ρυθμίζοντας το πεπτικό σύστημα.
- Τα δαμάσκηνα προλαμβάνουν την οστεοπόρωση, συμβάλλοντας στην οστική αύξηση.
- Αποτελούν ρυθμιστές της αρτηρικής πίεσης.
- Έχουν λίγες θερμίδες και δημιουργούν την αίσθηση του διατροφικού κορεσμού.
- Μια χούφτα (3 κομμάτια) δαμάσκηνα αποδίδουν 30 θερμίδες.