ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Home  >>  ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Τα αμύγδαλα, ως μέρος της διατροφής μας, ενισχύουν τον οργανισμό και προλαμβάνουν πολλές ασθένειες.

  1. Είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνης, με πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες Ε και Β2, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες.
  2. Μειώνουν την χοληστερόλη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη του καρκίνου.
  3. Βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων, λόγω των πολυφαινολών αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.
  4. Επίσης η βιταμίνη Ε συμβάλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων.
  5. Μια χούφτα (30 γρ.) αμύγδαλα αποδίδει 165 θερμίδες.