Τα αμύγδαλα, ως μέρος της διατροφής μας, ενισχύουν τον οργανισμό και προλαμβάνουν πολλές ασθένειες.
- Είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνης, με πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες Ε και Β2, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες.
- Μειώνουν την χοληστερόλη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη του καρκίνου.
- Βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων, λόγω των πολυφαινολών αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.
- Επίσης η βιταμίνη Ε συμβάλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων.
- Μια χούφτα (30 γρ.) αμύγδαλα αποδίδει 165 θερμίδες.